Αντίσταση

Η εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου αυτό τον καιρό να αντισταθεί κάπου.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο βλέπουμε την ανάγκη της κοινωνίας μας να αντισταθεί απέναντι σε κάθε τι που νομίζει ότι την βλάπτει. Είναι κακό θα πει κάποιος αυτό; ΟΧΙ! Μάλλον καλό.

Βλέπουμε λοιπόν  αυτή η ανάγκη να γεννά κινήματα  και αντιστάσεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο  και το περίεργο είναι ότι το φαινόμενο αυτό είναι μεγαλύτερο στις πιο εύπορες χώρες εκεί δηλαδή που ο κόσμος γενικά θα λέγαμε δεν έχει και τόσο μεγάλα βιοποριστικά προβλήματα, η προβλήματα δημοκρατίας, ελευθερίας λόγου, η μετακίνησης. Ειδικότερα βλέπουμε να είναι πιο έντονη αυτή η ανάγκη στις πιο μικρές ηλικίες (20-35). Σαν κάτι μέσα τους να τους φωνάζει: ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Και ακούνε φυσικά αυτή την φωνή αφού θέλουν  να ζήσουν σε μια κοινωνία που να τους παρέχει ισονομία, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες για όλους και  να μην είναι μια αστυνομοκρατούμενη και με περιορισμούς κοινωνία.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν το εντοπίζουν στους εαυτούς τους, αλλά στους άλλους (στους κυβερνώντες, στην κοινωνία που έφτιαξαν οι προηγούμενοι  κ.λ.π). Ένα μικρό κομμάτι στην πορεία θα περάσει σε κάποια αυτοκριτική εντοπίζοντας  ότι και αυτοί είναι μέρος του προβλήματος το οποίο βλέπουν, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν ακούγοντας αυτή την φωνή να αντιστέκονται σε οτιδήποτε έχουν την εντύπωση  ότι τους βλάπτει.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Τι  είναι αυτό που μέσα τους   τους προστάζει να αντισταθούν με τόσο βίαιο τρόπο; Γιατί σε μια κοινωνία με τόσες ελευθερίες νιώθουν δέσμιοι; Τι είναι τελικά αυτό που εγκλωβίζει τόσο την ψυχή τους; 

Η απάντηση είναι μια: Η ΑΜΑΡΤΙΑ!!

Η ψυχή φωνάζει από μέσα τους: ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.

Μη ξέροντας όμως ο άνθρωπος  που  να στραφεί και απομακρυσμένος από τον Θεό και τον λόγο του, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι δεν τον φταίνε οι καταστάσεις γύρω του, αλλά αυτό που φωλιάζει μέσα του!! Αν είναι έτσι λοιπόν είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα γιατί αν ήταν μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες ίσως κάποια στιγμή κατάφερνε να τους νικήσει, τώρα που το πρόβλημα είναι σε αυτόν τι θα πρέπει να κάνει, πώς να ελευθερωθεί από κάτι που είναι μέσα του;

Η απάντηση έρχεται μέσα από τον λόγο του Θεού:

Ο Ιησούς, λοιπόν, έλεγε στους Ιουδαίους, που είχαν πιστέψει σ’ αυτόν: Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, είστε αληθινά μαθητές μου· και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.

Του αποκρίθηκαν: Σπέρμα τού Αβραάμ είμαστε, και ποτέ δεν γίναμε δούλοι σε κανέναν· πώς εσύ λες ότι: Θα γίνετε ελεύθεροι;

Τους αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι: Καθένας που πράττει την αμαρτία, είναι δούλος της αμαρτίας.

(Ιωάν. 8:31-34 )

Βλέπετε και αυτοί εδώ δεν μπορούσαν να καταλάβουν αυτό που τους έλεγε ο Κύριος (και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει) είχαν την εντύπωση πως ήταν ελεύθεροι επειδή είχαν τις εξωτερικές ελευθερίες μέσα τους όμως ήταν δεσμευμένοι, εγκλωβισμένοι στην αμαρτία τους.

 Έρχεται τώρα ο Ιησούς Χριστός και τι τους λέει: ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!!! ΠΟΥ; ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ!!

 Αυτή είναι που  φέρνει όλα τα προβλήματα, η αμαρτία είναι αυτή που κάνει την ψυχή του ανθρώπου να φωνάζει: ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!!!

Μην σπαταλάς την δύναμη σου, τον χρόνο σου, την υγεία σου, τα χρήματα σου, να αντισταθείς σε οτιδήποτε άλλο για να αισθανθείς ελεύθερος. Αντιστάσου στην αμαρτία πηγαίνοντας στον Ιησού Χριστό, Αυτός μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πραγματικά ελεύθερος. Γι’ αυτό σου φωνάζει με τον εξής λόγο:    

«Πνεύμα Κυρίου είναι επάνω μου· γι’ αυτό με έχρισε· με έστειλε για να φέρνω τα χαρμόσυνα νέα στους φτωχούς, για να γιατρέψω τούς συντριμμένους στην καρδιά, για να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλώτους, και ανάβλεψη στους τυφλούς, να αποστείλω τούς ψυχικά τσακισμένους σε ελευθερία, για να κηρύξω ευπρόσδεκτο χρόνο τού Κυρίου»

(Λουκ. 4:18-19)

Έχεις λοιπόν τώρα την λύση…. ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!!!

ΕΑΕΠ Θεσσαλονίκης
ΕΑΕΠ Θεσσαλονίκης
Άρθρα: 84